Kuipers tekst en training Communicatie- en tekstbureau voor sterke concepten en doeltreffende middelen. Training:Praktische schrijftrainingen: beter, sneller en met meer plezier leren schrijven Tekstproductie: Voor doeltreffende en lezersgerichte teksten Optimalisering van bedrijfsprocessen via - standaardcorrespondentie - formats - taalhuisstijl Schrijftrainingen voor startende en gevestigde ondernemers: folders en webteksten schrijven voor het eigen bedrijf. In-company schrijftrainingen voor bedrijven, overheden en de non-profitsector. Individuele schrijfcoaching voor ondernemers, medewerkers en particulieren. Tekstwerk: schrijven, redigeren, corrigeren. Standaardcorrespondentie en formats: analyseren, (her)schrijven. Taalhuisstijl: ontwikkelen en implementeren. Kuipers tekst en training (1994) is een trainings- en adviesbureau voor schriftelijke communicatie. Na haar studie Nederlandse taal- en Letterkunde (UvA) was Irene Kuipers geruime tijd werkzaam als docent Nederlands in het voortgezet en hoger onderwijs. Sinds 1987 werkt zij als tekstschrijver, trainer en adviseur voor overheid, bedrijfsleven en non-profitorganisaties. Daarnaast begeleidt zij startende, doorstartende en gevestigde ondernemers bij het schrijven van teksten voor hun bedrijf. Kuipers tekst en training werkt samen met professionele communicatietrainers, tekstschrijvers, redacteuren en vormgevers. Verder onderhoudt zij goede contacten met organisaties die startende ondernemers adviseren en begeleiden, zoals STEW en de Ondernemershuizen in Amsterdam. Een eigen bedrijf? Schrijf zelf uw teksten voor web of folder Veel startende en gevestigde ondernemers namen de uitdaging aan. Zij - volgden 4 dagdelen schrijftraining - maakten 5 gerichte huiswerkopdrachten - kregen veel tekstcommentaar - lieten de eindredactie aan de trainer over en sloten de training af met de verlangde tekst Kuipers tekst en training E info@kuiperstekstentraining.nl W www.kuiperstekstentraining.nl
 www.kuiperstekstentraining.nl
 www.kuiperstekstentraining.nl


Tekstwerk

Gelezen en begrepen worden; daar gaat het om bij schriftelijke communicatie. Met een pakkende intro, een duidelijke inhoud, een overzichtelijke opbouw en aantrekkelijk taalgebruik zonder taalfouten overtuigt u uw lezer. Kuipers tekst en training maakt uw teksten effectief door ze zorgvuldig af te stemmen op uw lezer, doel en situatie. In helder en foutloos Nederlands. Zo weet u zeker dat de boodschap bij uw doelgroep overkomt. U kunt ons de volledige tekst van begin tot eind laten schrijven, of een bestaande tekst laten redigeren of corrigeren.

Schrijven
Tekstschrijven begint met een zorgvuldige briefing over uw doel, doelgroep, onderwerp en specifieke wensen ten aanzien van taalgebruik en toonzetting. We brengen alle inhoudselementen onder in een heldere structuur die aansluit bij uw doel en afgestemd is op uw lezer. Ook het taalgebruik richten we op de lezer en brengen we in overeenstemming met uw bedrijfscultuur.

Redigeren
Is uw tekst in concept klaar, maar vindt u hem bijvoorbeeld nog niet wervend genoeg, of voldoet hij niet aan uw eisen van leesbaarheid? Dan kunt u ons de tekst laten redigeren. We stileren de tekst door te zorgen voor een consequent volgehouden stijl. Lange zinnen korten we in; de lijdende vorm en complexe formuleringen vervangen we door overzichtelijke zinsconstructies. En natuurlijk zorgen we voor een foutloze spelling en interpunctie.

Corrigeren
Teksten die gereed zijn voor publicatie of verspreiding, voltooien we door een nauwkeurige allerlaatste correctieronde. Fouten in zinsbouw, spelling, interpunctie en dubbele spaties, we halen ze er allemaal voor u uit, zodat uw lezer nergens blijft 'haken'.

 

 

 

 • beleidsnota’s
 • brieven
 • brochures
 • e-mailings
 • flyers
 • folders
 • interviews
 • jaarverslagen
 • nieuwsbrieven
 • offertes
 • persberichten
 • vacatureteksten
 • webteksten
 • ...